Изложба "Научните чудеса на Габрово"

Logo chudesata na GabrovoВестник „Стандарт" и Българска академия на науките започват нова национална кампания за популяризиране на научните постижения и научния потенциал на България.

В тази връзка Технически университет - Габрово, Регионален академичен център на БАН - Габрово и Сдружение на работодателите и индустриалците в Габрово организират изложба под наслов „НАУЧНИТЕ ЧУДЕСА НА ГАБРОВО”, която е част от тържествата, посветени на 155 години от провъзгласяването на Габрово за град. Откриването на изложбата ще се състои на 29 май 2015 година от 11,00 часа в Университетска библиотека.

На нея ще бъдат представени на табла и експонати научни и приложни разработки, тяхната реализация, а така също и свързани документи като патенти, авторски свидетелства, грамоти и други документи, издадени от габровската индустрия и научни работници от Техническия университет. Ще бъдат представени и бележити габровски учени и предприемачи, техни съвместни разработки, маркови за град Габрово, както и емблематични за града фабрики.

Изложбата се провежда със съдействието на: Областна администрация - Габрово, Община Габрово, Държавен архив - Габрово, Регионален исторически музей -Габрово и Габровска търговско-промишлена палата.