Диагоноза Габровец или как се организира ентусиазъм

1285605891„Диагноза Габровец” е кампания, посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Идеята за нея се роди от млади габровци, които истински обичат своя град. Кампанията предвижда няколко интересни и вълнуващи инициативи – издирване на габровци, които живеят в различни точки на света, събиране на позитивни послания от тях и техни близки, издирване на интересни истории, свързани с живота на габровци в среда, различна от габровската /в някой мегаполис или на безлюден остров/.

Кои сме ние, къде сме и какво правим, какво винаги носим със себе си, какво от нас оставяме за другите, кое ни прави различни, кое ни обединява? Това са все въпроси, чиито отговори ще търсим до края на годината, за да съберем в един общ спектакъл най-малко 155 пожелания за бъдещето, 155 мечти за Габрово, 155 човешки истории, 155 крачки на габровци към различните им успехи, 155 причини да искаме да се върнем в родния си град, или просто да не заминаваме.

Как може да се случи всичко това? С работа, с ентусиазъм, с мобилизиране на усилия, с инициативност. Любимият на много от нас детски герой Мечо Пух е казал: „Колкото повече, толкова повече”. Ако към неговите думи съотнесем брой хора-въвлечени в Диагноза Габровец, кампанията може да се разрасне до неузнаваемост. Но най-важното в случая е не участие на всяка цена, а участие с отношение, с разбиране и любов към родния град. За да видим по-ясно какви ще са следващите 155 години, или поне какви бихме искали да бъдат.

Организаторите дават право на всички, желаещи да участват, да осъществяват свои идеи, да предлагат различни инициативи, да се включват активно в издирването на габровци по света, да събират положителни послания, да разказват истории, да изпращат снимки, видео, аудио, да пишат писма и да не спират да творят.

Единственото задължително условие за всички включили се в кампанията е да обичат Габрово!

 

 


Елиза Ковачева  


Момчил Цонев  


 Мая Богданова


 Цвета Христова


Вяра Сергеева


Елица