Габрово се превръща в „Патиланско царство”

logo patilansko carstvoГаброво заприлича на истинско Патиланско царство от началото на месец май тази година и така ще бъде до средата на октомври. Това стана възможно благодарение на проект от първата сесия на Програма Култура за 2015 г., спечелен от „Елмазови” ООД.

Проектът е една съвременна приказка с бъдеще, която отдава заслужена почит към писателя Ран Босилек, повежда малки и пораснали деца в забавно приключение – в света на книгите, творчеството, смеха и игрите. През 2011 г. „Патиланско царство” попадна сред десетте книги, финалисти в инициативата „Голямото малко четене” на БНТ, а веселите патиланци и днес са едни от любимите литературни герои.

Освен изпълнението на дейностите по проекта, предвидено е да се използват съвременни средства за комуникация, както и да се направи реклама на Габрово като туристическа дестинация, богата на много забележителности. В рамките на проекта ще се създадат условия, среда и възможности за изява в различни форми на изкуството. Ще бъде отбелязана 155 годишнина от обявяването на Габрово за град.

Общата стойност на проекта е 14 532 лева, като съфинансирането от Община Габрово е в размер на 11 582 лева.