Фотоизложба представя познатото и непознато Габрово

Фотоизложбата „Познатото и непознато Габрово: на фокус” ще бъде открита на 15 октомври, четвъртък, от 16.00 часа в Малка зала на ХГ „Христо Цокев”. Изложбата е резултат от едноименния проект на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и е в партньорство с Регионален исторически музей - Габрово, ИМКА – Габрово и ХГ „Христо Цокев“. Проектът е осъществен по Програма „Култура“ на Община Габрово за 2015 г. и е на стойност 1 700 лв.

Целта му е да популяризира част от културно-историческите и архитектурни обекти на Габрово пред местната общност и потребителите на мрежата в страната и чужбина. Създаден е дигитален масив от фото и фактографска информация за 55 обекта в града ни.

Ползването на информацията е възможно както на място в отдел „Краезнание“ на РБ „Априлов-Палаузов”, така и чрез безплатен и неограничен достъп до интернет сайта на библиотеката – www.libgabrovo.com

Доброволци на библиотеката – членове на клуб „Доброволец” и техните партньори – младежи от ИМКА–Габрово, заснеха всички исторически обекти. На 20 октомври т. г. от 15.30 часа ще бъде представена презентация на целия проект и осъществяването му.

Целият фото и фактографски материал ще бъде представен във виртуален албум на сайта на РБ „Априлов-Палаузов”. Албумът ще бъде предоставен на учебните заведения в Габрово.