Всеки първокласник с габровски подарък на първия учебен ден

Забавна игра – подарък от Община Габрово, ще получи всеки един първокласник в града на първия учебен ден. В него ще има и специално послание от кмета г-жа Таня Христова.

Играта е разработена на принципа на активните карти, като всяка от тях е посветена на една буква от азбуката. Някои от текстовете и забавните задачи са свързани с емблематични за Габрово сгради и събития, други - с вълнуващи първолаците теми, а трети  – с важни правила, когато си далеч от вкъщи.

Буква Г например е посветена на Габрово и герба на града, Е – на Етъра, М - на музеите,  Ж – на ЖП гарата, Ч – на Часовниковата кула,  Я - на Янтра, Д - на Дома на хумора, П – на планетариума. В буква Щ ще се припознаят щърбите първокласници, а на В всички ще научат някои Важни правила за безопасност – че не се качва в колата на непознати хора, къде и как се пресича, за какво служи телефон 112.

Целта на играта е да даде начални познания на децата за нашия град, неговите забележителности и характер, да провокира интерес и заедно с това да ги забавлява – има задачи за оцветяване, дорисуване,  кръстословици, точки за свързване, лабиринти и гатанки.