Международна борса за културни продукти ARTtide ще се проведе в Габрово

logo arttideПилотно издание на Международна борса за културни продукти ARTtide ще се проведе в Габрово в периода 8-10 септември 2015 г. Тя се организира от Клъстер Творческо Габрово с подкрепата на Община Габрово и Министерство на туризма.

На борсата ще се представят различни завършени културни продукти, разделени в четири категории: „Мултимедия и визуални изкуства“; „Музикално-сценични изкуства“; „Дизайн“; „Събития и фестивали“. Право на участие имат свободни артисти, творчески формации, културни институции, арт общества и др. Борсата е насочена също към общини, организатори на фестивали и събития, културни мениджъри, продуценти, издатели, разпространители и агенти, а участниците могат да сключат реални сделки веднага, на място, в В2В  /business to business/ частта от събитието.

Освен културни продукти, успешни бизнес модели и добри практики ще представят гости от България, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Австрия, Испания, Шотландия и др. Дискусионните форуми пък са поверени на Стефан Китанов, Пламен Джуров, Георги Лозанов, Георг Краев, които ще говорят за изкуството и начинът да го превърнем в бизнес, за публиките, уникалността и др.

Внимание е отделено и на сега стартиращите артисти, премиери, идеи и проекти, които търсят партньори, подкрепа и възможности за финансиране. За тях ще има специален панел „ДебЮ/Ати“.

Събитието има и богата съпътстваща програма с различни сценични изкуства, изложби, артателиета и др.

Международна борса за културни продукти ARTtide се провежда с подкрепата на програма „Култура“ на Община Габрово. Повече подробности за нея можете да откриете в интернет сайта на фестивала http://www.arttide.exchange/